OVER ONS

Touringcarbedrijf Hoogeveen - Klazienaveen

Lanting Reizen is een (h)echt familie bedrijf sinds 1939. Sinds jaar en dag zijn onze touringcars op pad in Europa. Wij verhuren touringcars, verzorgen dagtochten en maken meerdaagse reizen voor verschillende doelgroepen. Maar we kunnen nog veel meer. Op reisgebied kunnen we jouw wens in vervulling laten gaan. Van een transfer tot een compleet verzorgde reis zowel binnen als buiten Europa.

Lanting Reizen heeft een divers wagenpark. We hebben touringcars van 9 tot 89 personen per touringcar en zijn in staat om zeer grote groepen te vervoeren. Alles valt en staat met een juiste planning en goede afspraken. Je kunt terecht bij onze reisadviseurs om jouw ideeën zo goed mogelijk uitgevoerd te krijgen.

Je wilt zekerheid en dat is wat wij bieden, zekerheid over een geslaagde reis. Gaat het om een schoolreis, meerdaagse, dagtocht voor jouw reisvereniging, bedrijfsexcursie of een personeelsfeest? We kunnen het allemaal voor je regelen!  Heb je een complete reis of enkel busvervoer nodig? Vraag onze ervaren reisadviseurs, zij zullen zo snel mogelijk een passende offerte voor je verzorgen.

Over Lanting Reizen

Geschiedenis vanaf 1939

De geschiedenis gaat terug tot 1939 toen Freek Lanting zijn eerste autobus kocht. Voor 500 gulden kocht hij een 16-persoons bus. Met het vervoeren van arbeiders naar de ontginningsvelden in Drenthe en later het vervoer naar verschillende fabrieken in opdracht van de gemeente Emmen werd tot ver in de jaren 60 een goede boterham verdiend.

Toen de tweede wereldoorlog uitbrak werd besloten de bus te verbergen en hem niet op te geven bij de verplichte inventarisatie, want Freek wilde niet zomaar zijn bus afgeven. Na een anonieme tip over de verbergplaats werd de bus alsnog in beslag genomen door een bevriende garagehouder die de Duitsers wijsmaakte dat de bus niet meer te repareren was. Het bedrijf werd na de oorlog uitgebreid met 5 bussen. De eerste echte grote touringcar werd in 1949 aangeschaft. Deze touringcar had plaats voor 46 personen. In 1955 werd voor het eerst een meerdaagse reis gemaakt naar het buitenland. In het begin van de jaren 60 groeit het bedrijf, mede door een sterke groei van groepsvervoer, door naar 20 touringcars. Het bedrijf bleef groeien.

 

Over Lanting Reizen
Geschiedenis Lanting Reizen

Door heel Europa

Inmiddels is het alweer ruim 30 jaar geleden dat Jaap Lanting stukje bij beetje de zaak overnam. Het werk binnen Drenthe werd werk binnen Nederland en uiteindelijk door heel Europa. De tijd stond ondertussen niet stil en Lanting Reizen daarmee ook niet. Als een van de eersten in Nederland verkregen we het Keurmerk Busbedrijf en we zijn sinds 1998 ook NEN-ISO 9002 gecertificeerd. Op 1 januari 2003 neemt Jaap Lanting de belangen van zijn broer Henk Lanting over. Waar ooit Henk en zijn jongere broer Jaap hun eigen visie op het reizigersvervoer hadden en ieder zijns weg ging, daar smolten die gedachten nu toch weer naadloos ineen. Hoewel de bedrijven onder hun eigen naam verder blijven draaien, is het nu toch weer één grote overkoepelende maatschappij. 

We timmeren hard aan de weg om onze goede naam hoog in het vaandel te houden. Dit alles en het feit dat we een hecht familiebedrijf zijn, onderstreept onze degelijke instelling des te meer.

Heden

De afgelopen jaren hebben we een knappe groei gerealiseerd in een lastige sector met geringe winstmarges. Om dit in de toekomst te blijven doen is het belangrijk om te blijven vernieuwen en te innoveren. Op deze wijze kunnen we nog meer efficiency binnen de organisatie realiseren en tijd vrij spelen voor een optimalisering van de klantbeleving. 

Hiervoor hebben wij externe ondersteuning ingeschakeld om vooral op procesmatig (operationeel en financieel) vlak te ondersteunen. Dit ten einde de verdere professionalisering te realiseren.

In het kader van deze organisatie-innovatie hebben wij een KEI subsidie toegekend gekregen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Deze subsidieregeling wordt medegefinancierd door de Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincies Drenthe, Fryslan en Groningen.
Het beoogde resultaat van het project is om nog sneller en beter te kunnen reageren op veranderingen in de bedrijfsomgeving en interne ontwikkelingen. Het doel is het systematisch vertalen van de strategie naar bedrijfsprocessen, gevolgd door het monitoren en evalueren van deze processen. Dit ten einde een optimale lerende organisatie te creëren die klantbeleving hoog in het vaandel heeft staan.

Meer weten over Lanting Reizen? Blader eens door onze diensten of neem contact met ons op.