Dagtocht Meyer Werft

Groepsdagtocht

Alleen te boeken met een groep

Busreis

Op stap met een luxe touringcar.

Duitsland

Papenburg

Duitsland

Papenburg

Groepsdagtocht

Alleen te boeken met een groep

Dagtocht Meyer Werft
Dagtocht Meyer Werft
Dagtocht Meyer Werft

Dagtocht Meyer Werft

Vlak over de grens in het Duitse Emsland bevindt zich de bekendste en de grootste scheepswerf van Europa. Via een mooie route rijden we naar de plaats Leer waar we aan boord gaan van het vlaggenschip van de Germania Rederij  “de Warsteiner Admiral”.

 

Tijdens de boottocht over de rivier de Ems wordt u koffie met gebak aangeboden.

 

Tegen de middag stappen we weer in de bus en rijden naar ons lunchadres.

 

Na de middag rijden we naar Papenburg en brengen een bezoek aan de “Meyer Werft”. De scheepswerf heeft een traditie van meer dan 200 jaar.

 

Vroeger bouwde men er zeilschepen, maar die worden er nu niet meer gebouwd, daarvoor in de plaats wel reusachtige luxueuze cruiseschepen met een lengte van meer dan 300 meter. Deze worden in het grote overdekte dok van de Meijerwerf gebouwd. Met zijn afmetingen van 375 meter lang, 75 meter hoog en 125 meter breed behoort dit overdekte bouwdok tot de grootste ter wereld. We worden ontvangen door één van de gidsen van de werf, die ons een uitgebreide rondleiding zal geven. Het bezoek begint met een overzicht van hun 220 jarig bestaan d.m.v. een videopresentatie in de filmzaal. Vanaf de bezoekersruimte hebben we een goed uitzicht over de overdekte productiehal waarin de schepen worden gebouwd en er staan diverse modellen van schepen en attributen die daarin verwerkt zijn zoals een volledig ingerichte hut.

 

De dag wordt afgesloten met een diner of een buffet.

Inbegrepen in dagtocht naar Meyer Werft

  • Busreis vanaf opstartplaats en uitstappunt.
  • Boottocht over de Ems met koffie en gebak.
  • Lunch.
  • Entree Meyer Werft incl. rondleiding.
  • Optioneel: Buffet of diner.