Dagtocht Schiermonnikoog

Groepsdagtocht

Alleen te boeken met een groep

Busreis

Op stap met een luxe touringcar.

Nederland

Schiermonnikoog

Nederland

Schiermonnikoog

Groepsdagtocht

Alleen te boeken met een groep

Dagtocht Schiermonnikoog
Dagtocht Schiermonnikoog
Dagtocht Schiermonnikoog

Dagtocht Schiermonnikoog

Het eiland Schiermonnikoog is geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit veelzijdige eiland is natuurgebied, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is niet voor niks één van de twintig Nationale Parken van Nederland. Via een route van ongeveer 30 km, kunt u op eigen gelegenheid het complete eiland verkennen.

Nationaal park Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met ruim 900 inwoners, en is 20 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. Een aantal eilanders spreekt nog de oorspronkelijke eilander taal, vereeuwigd in het Eilander Wezzenbúek (woordenboek) én in het eilander volkslied. Het eiland Schiermonnikoog is autoluw en is dan ook met name geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit veelzijdige eiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is in 1989 uitgeroepen tot één van de twintig Nationale Parken van Nederland. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op dit Waddeneiland te vinden. Ook staat Schiermonnikoog bekend als vogeleiland: zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen. Kortom een prachtige plek voor een ontdekking per fiets!

Dagplanning

In de ochtend vertrekken we vanaf onze opstapplaatsen naar Lauwersoog, voor de oversteek per veerboot naar Schiermonnikoog. We komen hier rond 10.30 uur aan. Na aankomst ontvangt u uw fiets en kunt u gaan genieten van alles wat dit zeldzame eiland u te bieden heeft. Om 16.30 uur vertrekt de veerboot weer en om 17.15 uur komen we aan op het vasteland. Na aankomst op vaste wal lassen we een dinerstop in. Na de maaltijd reizen we terug naar uw opstapplaats waar we rond 21.00 uur zullen aankomen.

Inbegrepen bij de dagtocht naar Schiermonnikoog

  • Busreis vanaf opstartplaats en uitstappunt.
  • Toegang veerboot
  • Fietshuur
  • Optioneel: Buffet of diner met 2 drankjes.