6-daagse excursiereis Harz

6 dagen

5 overnachtingen

Busreis

Op stap met een luxe touringcar.

Harz

Duitsland

Ontdek de Harz met jouw groep

Volledig georganiseerd.

Prijs afhankelijk van jullie wensen

Busreis Harz
Busreis Harz
Busreis Harz

Hotelbeschrijving

We verblijven in hotel Niedersachsen in de plaats Goslar-Hahnenklee.

Het hotel is mooi gelegen in een rustig dorp en heeft 37 ruime kamers en is voorzien van een lift en een zwembad, restaurant, bar en zonneterras.

Het is gelegen in de Oberharz en biedt een goede uitvalsbasis voor dagtochten in de omgeving waar u kunt genieten van de ongerepte natuur en de zuivere lucht. De gemoedelijke en familiare sfeer, persoonlijke aandacht van de medewerkers maken het verblijf tot een onvergetelijke week!

Reisplan Harz

Dag 1: Vanaf de vertrekplaats rijden we richting Duitsland. Onderweg maken we de nodige stops. In de loop van de morgen komen we aan in de plaats Walsrode waar we een bezoek brengen aan het beroemde vogelpark. Het is met recht een topattractie, niet alleen vanwege de schitterende vogelpopulatie die het park rijk is, maar ook vanwege het prachtige aangelegde park op zich, want ook liefhebbers van tuinen en planten kunnen hier hun hart ophalen. Het park verkeert in een sublieme staat van onderhoud en het is een ware botanische tuin met een grote collectie aan bijzondere bomen een heesters. Dit park is vooral in het voorjaar een waar kleurenfeest wanneer er meer dan 100 soorten rododendrons in bloei staan. Wat het vermaak betreft komt hier iedereen aan zijn trekken met interessante vogelshows en tropische kassen met een fraaie beplanting. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we naar Hahnenklee. Dit kleine wintersportplaatsje en van origine een Mijnwerkersnederzetting en is ook te voet vanaf het hotel via een mooi  bospad te bereiken. U brengt een bezoek aan de prachtige houten Noorse kerk, een zogenaamde Staafkerk. Na dit bezoek vervolgen we de route via mooie natuurgebieden. Het gebied waar we nu aankomen bevindt zich in de voormalige DDR. Via Elbingerode,  Rubeland en door het Bodetal komen we aan bij de Hexentanz Platz, die te bereiken is met een gondelbaan (voor de liefhebbers). Onderweg zien we nog de Rappbode Talsperre, het grootste stuwmeer van de Harz. We rijden vervolgens door naar het schilderachtige stadje Wernigerode. Vanaf hier kunnen we eventueel een rit met de stoomtrein maken.

Dag 3: Vandaag bezoeken we de stad Hannover. Bij aankomst gaan we eerst een rondrit maken door de stad met een rijke historie. De stad is in de 2e Wereldoorlog volledig verwoest geweest . Na de wederopbouw is het een stad geworden met veel  industrie buiten het centrum, vele prachtige gebouwen en een mooi centrum. Na de rondrit stoppen we naar het centrum van Hannover waar u wordt afgezet bij het Neues Radhaus. In het raadhuis vindt u een viertal maquettes uit de periode voor, in en na de 2e Wereldoorlog. Vervolgens kunt u nog even de binnenstad verkennen. Als afsluiting van de middag brengen we een bezoek aan het stoere Middeleeuwse slot aan de zuidkant van Hannover, Schloß Marienburg.

Dag 4: Vandaag bezoeken we naar het gezellige stadje St. Andreasberg waar nog veel herinnerd wordt aan de ontginning van de bodemschatten. De oude zilvermijn en het Mijnwerkersmuseum is zeker een bezoek waard. Na de lunch rijden we verder via Hohegeisz en Walkenried, langs de voormalige grens met de DDR naar het grenslandmuseum in de omgeving van Bad Sacha. We vervolgen de route naar Bad Sacha waar u vanaf de Ravensberg een schitterend uitzicht heeft over de omgeving.

Dag 5: Vandaag een ochtendtocht  naar het dorpje Wöltingerode, bekend door de Jenever.

U krijgt een rondleiding door de historische Klooster stokerij met een proeverij in het gewelf van de kloosterkerk. U hoort interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis van het klooster, de landbouw, de klooster Foundation en vooral de kunst van het produceren van alcohol, de verbranding van 96% destillaat en vervolgens de likeur te maken.

Na de middag rijdt de chauffeur voor de liefhebbers naar de prachtige plaats Goslar, bekend door de 636 meter hoge Rammelsberg. U vindt er een mooi markplein met een 13e eeuwse fontein.

Dag 6:

Na het ontbijt gaan de koffers in de bus  en rijden naar Fürstenberg. De plaats is bekend door het porselein met de blauwe “F”. De fabriek is gevestigd in een prachtige complex sinds 1747. De unieke ambachtelijke techniek en de gerenommeerde schilders, beeldhouwers en ontwerpers zorgen voor een prachtig design van de hoogste kwaliteit.

In deze unieke fabriek produceert men een variatie aan serviesgoed maar ook diverse unieke stukken. Alles wordt met de hand beschilderd. U krijgt een film te zien en verder zijn alle werkplaatsen en de winkel te bezoeken.

We rijden vervolgens met de nodige stops terug naar Nederland.

De reis kan eventueel afgesloten worden met een uitstekend diner of buffet.