5-daagse stedenreis Praag

5 dagen

4 overnachtingen

Busreis

Op stap met een luxe touringcar.

Praag

Tsjechië

Ontdek Praag in een groep

Volledig georganiseerd.

Prijs afhankelijk van jullie wensen

praag
Busreis Praag
Klok praag

Praag

De Tsjechische hoofdstad aan de Moldau krijgt de naam om haar rijke geschiedenis. Met talloze gebouwen in jugendstil, barok- of gotische stijl . De stad heeft nauwelijks last gehad van oorlogen en natuurrampen. En Praag kent opvallend weinig nieuwbouw in het centrum. Smalle straatjes, indrukwekkende pleinen en torentjes; heel veel torentjes vormen het decor voor een moderne, hippe stad. Met opvallend veel legendes. Waar je heerlijk kunt struinen, shoppen en genieten.

Overnachting in 3 of 4 sterren hotel

U overnacht in een uitstekend 3***/4**** hotel.

Dagplan

Dag 1: Vanaf de opstapplaats in Nederland vertrekt u per luxe touringcar via de Duitse en Tsjechische autobanen paar Praag. Met enkele stops onderweg komen we in de loop van de avond aan bij ons hotel.

Dag 2: Na het ontbijt bezoeken we het historische centrum van Praag. We maken onder leiding van een lokale gids een uitgebreide wandeling door de Benedenstad. U ziet o.a. de Joodse Wijk, het oude stadsplein met de kruittoren en het oude stadshuis met het astronomische uurwerk. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 3: Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht. Hier zetelt de Tsjechische regering. We bezoeken dit monumentale complex onder leiding van onze gids en bezoeken onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Vervolgens bezoeken we het bekende Gouden Straatje. Vervolgens kunt u een rondvaart maken over de rivier de Moldau. Aan boord kunnen wij voor u een lunch reserveren. Bij terugkomst lopen we over de beroemde stenen Karelsbrug met de Barokke beeldengroepen naar het oude centrum. Voordat we naar ons hotel rijden maken we in de vroege avond per touringcar nog een prachtige avondtour.

Dag 4: Vandaag verlaten we de stad Praag en bezoeken enkele attracties in Tsjechië. We rijden eerst naar Novy Bor waar we een bezoek gaan brengen aan de glasfabriek. Hier kunt u kennismaken met het oude ambacht maar ook het mooie Boheemse glaswerk kopen. Vervolgens rijden we door het mooie Kokorindal naar het stadje Melnik, bekend als wijnstad en zijn mooie historische centrum. Op de heuvel boven de stad staat het indrukwekkende renaissance slot Melnik. De stad ligt midden in een wijngebied en op het punt waar de rivier de Moldau en de Elbe samenvloeien.

Dag 5: Na het ontbijt gaan de koffers in de bus en rijden we met diverse stops weer terug naar Nederland. De reis kan in overleg afgesloten worden met een diner.