3-daagse stedenreis Hamburg

3 dagen

2 overnachtingen

Busreis

Op stap met een luxe touringcar.

Hamburg

Duitsland

Ontdek Hamburg in een groep

Volledig georganiseerd.

Prijs afhankelijk van jullie wensen

Busreis Hamburg
Busreis Hamburg
Meerdaagse Reizen

Busreis Berlijn met twee gezichten

Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland en heeft de grootste haven van het land.  Drie rivieren stromen door de stad. U vindt er vele bruggetjes, gezellige straatjes en grachten. Hamburg is ook een geweldige winkelstad en is een metropool in het noorden van Duitsland met maar liefst 1.7 miljoen inwoners. De belangrijkste delen van de stad liggen rondom de

waterplas de Binnenalster. Je komt er winkelstraten, horeca, parken en wandelpromenades tegen. Ook bekende historische bezienswaardigheden, het Hamburger Raadhuis en de St. Michaeliskirche liggen er in de buurt. Hamburg staat bekend om zijn mooie theaters, zoals het Staatsoper, waar de mooiste voorstellingen plaatsvinden. De wijken St. Pauli en St. George zijn ook erg leuk, je vindt er leuke boetiekjes en je kunt er interessante musea

bezoeken. Als je van uitgaan houdt moet je zeker naar de Reeperbahn gaan in de wijk Sankt Pauli, dit is een straat vol cafés en trendy clubs die geen sluitingstijd kennen. Ook kun je uitstekend shoppen in Hamburg in de designerstraat Neuer Wall of in één van de grote winkelcentra.

Overnachting in 3 of 4 sterren hotel

U overnacht in een uitstekend 3***/4**** hotel.

Dagplan

Dag 1: Vanaf uw opstapplaats in Nederland vertrekt u via de Duitse Autobahn. Onze eerste stop houden we in de plaats Bremen. De stad is eigenlijk een hele bekende stad, veel sprookjes werden namelijk in Bremen geschreven door de gebroeders Grimm. Het sprookje van over de Bremer stadsmuzikanten is een goed voorbeeld. De Gebroeders Grimm worden in de hele stad geëerd, vlakbij het stadhuis van Bremen staat het een beeld van de vier muzikanten en op het marktplein vindt je het Bremer Loch. Een bronzen putdeksel waaruit de muziek van de Bremer Stadsmuzikanten klinkt.

Om een uur of drie vertrekt de bus naar Hamburg waar we eind van de middag inchecken in ons hotel.

Dag 2: Na het ontbijt staat de hele dag Hamburg op ons programma. Onder leiding van een Nederlandstalige gids maken we een rondrit van 2 uur door Hamburg. Tijdens de rondrit ziet u de verschillende wijken van de stad. We komen langs de indrukwekkende haven, de Landungsbrucke, Hafencity en Speicherstadt waar Joop van den Ende zijn Theaterschool heeft.

U ziet nu ook waarom de stad ook wel Speicherstadt (pakhuizenstad) wordt genoemd.

De middag is ter vrije besteding.

Dag 3: De Vismarkt van Hamburg op zondagmorgen is al sinds het begin van de 18e eeuw een instituut. U moet er wel vroeg bij zijn: in de zomer barst het spektakel al los om vijf uur in de ochtend, in de winter om zeven uur. Op de markt wordt overigens niet alleen vis verhandeld, u vindt er ook stalletjes met bloemen, fruit, levende dieren en souvenirs. Kleurrijke marktkooplui prijzen met luide stem hun waren aan. In de oude visafslag (Fischauktionshalle) spelen muziekbands live en daar kun je ook een (stevig) ontbijt eten. Vroege vogels en nachtbrakers ontmoeten elkaar daar. Probeer eens de pekelharing met schnapps, een Hamburgse delicatesse! De haven van Hamburg is de op twee na grootste van Europa (na Rotterdam en Antwerpenen een rondvaart door de haven is dan ook een belevenis. De rondvaarten starten bij de Landungsbrücken aan de Elbe. De rondvaart begint met een tochtje door de Fleete (grachten) van Speicherstadt, waarna koers wordt gezet naar de containerterminals. Omdat de Elbe relatief ondiep is kunnen echt grote schepen de Hamburgse haven niet bereiken.

Tenminste, als ze vol beladen zijn. Daarom lossen grote zeeschepen vaak eerst een deel van hun lading in Rotterdam of Londen om vervolgens naar Hamburg te varen. Indrukwekkend zijn de droogdokken, waar schepen gerepareerd worden. Ook de Oude Elbe tunnel is het bezichtigen waard. In 1911 werd een tunnel onder de Elbe geopend die het centrum van Hamburg verbond met de havens aan de zuidelijke oever van de rivier. Voor die tijd was het een technisch hoogstandje: 426 meter lang en 24 meter beneden de wateroppervlakte. Voetgangers en voertuigen werden met grote liften naar beneden gebracht. Modernere tunnels hebben de rol van deze oude tunnel overgenomen, maar de oude Elbtunnel blijft een toeristische attractie.

De reis kan eventueel afgesloten worden met een diner of buffet.