Bouillon
Bouillon
Kasteel Bouillon

Vijfdaagse Bouillon

Diep verborgen in het Ardense Woud, wordt het kleine middeleeuwse stadje Bouillon beheerst door het kasteel van Godfried van Bouillon. Krachtig en prominent heeft het kasteel de eeuwen getrotseerd. Deze dagtocht staat in het teken van het prachtige stadje Bouillon en haar mooie omgeving. Met grotten. Abdijen, de hoofdstad van Frankrijk is dit een reis die niet gemist mag worden!

Dag 1
Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Bouillon. In de middag maken we een tussenstop in Maastricht om eventueel te lunchen of de stad te verkennen. Ook maken we een stop in het sfeervolle stadje Durbuy, een stad gelegen aan de Ourthe. We komen rond 17.30 uur aan in het hotel.

Dag 2
Vanmorgen blijven we in Bouillon. Via de toeristentrein gaan we op ontdekkingsreis door de stad en de omringende heuvels. Tijdens deze tocht krijgen we uitleg over Bouillon en zijn oude wijken en het kasteel. Het kasteel van Bouillon is een middeleeuws kasteel gevestigd op drie rotspunten boven de rivier de Semeois. De drie forten zijn met elkaar verbonden door bruggen. 

In Han Sur Lesse hebben we in de middag de mogelijkheid de grotten te verkennen onder leiding van een gids, of een safari te maken door het wildpark. In het wildpark zien we verschillende diersoorten die al eeuwen niet meer in de streek voorkomen. In een speciale wagen zien we het mooie park met ruim 18 rassen.

Dag 3
Vandaag brengen we een bezoek aan Parijs We rijden langs een aantal hoogtepunten van de stad zoals de Champ-Elysees, de Arc de Triomph, de Sacre Coeur en natuurlijk de Eiffeltoren. De middag is ter vrije besteding. Zo kunnen we gaan winkelen in het bekende warenhuis La Fayette, een museum bezoeken of een boottocht maken op de Seine.

Dag 4
De Abdij van Orval vertelt het verhaal van het kloosterleven. De illustraties, het museum in de kelder, de traditionele apotheek en de tuin met geneeskrachtige kruiden zetten een kroon op het bezoek. In de middag bezoeken we Luxemburg. De stad heeft enkele hoogteverschillen met enkele markante uitzichten en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk financieel centrum. Het centrum is omringd door een prachtige eeuwenoude omgeving.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we op weg naar huis. In Dinant maken we een uur durende rondvaart van Dinant naar Anseremme. Na de boottocht reizen we door naar Mechelen waar we op eigen gelegenheid kunnen lunchen of de kerk en het centrum kunnen bezichtigen. De reis wordt afgesloten met een drie gangen diner in restaurant het Schortingshuis te Spier.

Deze vijfdaagse reis is al mogelijk vanaf €230,- per persoon. 

Dit is inclusief:

 • Busgebruik volgens de regels van het rij- en arbeidstijdenbesluit
 • Een diensttijd van de chauffeur van maximaal 10 uur per dag
 • Kilometers volgens schema
 • BTW Nederland en BTW België
 • Tol Frankrijk
 • 4 overnachtingen in een viersterrenhotel gebaseerd op logies en ontbijt 
 • Parkeerkosten
 • Verzorging van de chauffeur op basis van vol-pension

Dit is exclusief: 

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Entrees (oa rondrit met treintje, kasteel van Bouillon, entree grotten, safari, abdij van Orval)
 • Lunches en diners
 • Toeslag voor een eenpersoonskamer

Het verblijf is gebaseerd op een viersterrenhotel in Bouillon. Het hotel is volledig gerestaureerd en heeft uitzicht op de rivier de Semois, gelegen in het centrum van de stad. Het hotel is voorzien van een lift en heeft een grote lounge met bar. Buiten is een gezellig terras.

Natuurlijk kunnen wij ook een accommodatie voor u regelen die beter past bij de groep of het budget. Door onze jarenlange ervaring hebben wij contacten door heel Europa en vinden daarom graag voor u een passend verblijf.