Berlin
Berlin joods monument

€ 199,00

Vier-daagse kerstreis Berlijn

Berlijn in kerstsfeer is niet over te slaan als kerststad, de stad is sprookjesachtig verlicht. Natuurlijk kunt u in vier dagen tijd niet alles zien, meer wel veel. Zeker omdat wij u, onder leiding van een deskundige gids, een uitgebreide stadsexcursie aanbieden. Op de meer dan 50 traditionele kerstmarkten wordt u vast en zeker enthousiast van de culturele evenementen, oneindig gevarieerde winkelmogelijkheden en uitzonderlijke winterhighlights.

Datum:

Opstapplaats en tijd:

Aantal personen:

 

De geur van Glühwein, hartvormige taaitaai en geroosterde amandelen komt u tegemoet zodra u één van de kerstmarkten in de bruisende hoofdstad van Duitsland bezoekt. Geniet u vooral van het nostalgisch decor van de kerstbetovering op de Gendarmenmarkt, één van de fascinerendste kerstmarkten van de stad. Tijdens deze maand is de stad een zee van lichtjes. Het dak van het Sony-Center wordt omgetoverd tot een fonkelende sterrenhemel en op de Boulevard Unter den Linden zijn de bomen erg mooi verlicht.

Berlijn is dé stad om al uw kerstinkopen te doen en momenteel niet voor niets één van de meest populaire en drukst bezochte Europese steden.

Dag 1

Op de eerste dag vertrekt de touringcar vroeg in de morgen, zodat u voldoende tijd heeft om tussen de middag de 1e kerstmarkt te bezoeken in het centrum van de stad Hannover. Hier heeft u tevens de gelegenheid om een lunch te gebruiken. Aan het eind van de middag arriveren we in Berlijn. We rijden via een mooie route naar het hotel. Na het inchecken kunt u de avond zelf invullen. Als u dat wilt dan is er de mogelijkheid om optioneel een driegangen diner te boeken (opgave kan in de bus). TIP: bezoek de kerstmarkt bij Schloss Charlottenburg (nabij het hotel).

Dag 2

Na het ontbijbuffet vertrekken we, onder leiding van een Nederlandstalige gids, om een stadsrondrit te maken. De stadstour gaat o.a. langs bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, de Gedächtniskirche, Unter den Linden en de Reichstag. Onderweg zullen er diverse stops gemaakt worden en krijgt u volop de gelegenheid om foto's te maken en rustig rond te kijken. Tussen de middag gaan we naar de bekendste kerstmarkt van Berlijn op de Gendarmenmarkt. Hier wordt wel entree voor geheven, maar dit is inclusief in uw arrangement. 's Middags kunt u optioneel een boottocht over de Spree boeken. Daarna bezoeken we de kerstmarkt op de Alexanderplatz en tenslotte nog het beroemde warenhuis; KaDeWe (Kaufhaus des Westens). Dit is het grootste warenhuis van Europa en uiteraard ook geheel in kerstsfeer omgetoverd.

Dag 3

Vandaag nemen we u mee naar de oude barokstad Potsdam. Hier rijden we onder leiding van een locale gids o.a. naar het bekende "Holländische Viertel" en het prachtige park Sanssouci met z'n vele indrukwekkende paleizen. Potsdam wordt ook wel gezien als het Versailles van Berlijn en is dus zeker een bezoek waard! Na het beozek aan Potsdam rijden we terug naar Berlijn waar we u uit laten stappen bij de kerstmarkt op de Potsdamerplatz. Hier heeft u de rest van de middag de gelgenheid om naar hartelust te gaan winkelen en uw kerstinkopen te doen. Een andere mogelijkheids is om naar de nabij gelgen Brandenburger Tor of het Holocaust-Monument te wandelen. Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u weer terug naar het hotel. 's Avonds kunt u optioneel nog een afscheidsdiner bijboeken (opgave kan in de bus).

Dag 4

Indien de tijd het toelaat, heeft u deze ochtend nog even de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken. Rond het middaguur vertrekken we richting Nederland. Gedurende de reis heeft tijdens meerdere stops de gelgenheid om wat te eten alvorens u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.

 

Opstapplaats:                  Opstaplocatie:                                 Tijd:                   
     
Meppel NS Station 06.25 uur
Beilen NS Station 06.25 uur
Hoogeveen Garage Lanting Reizen, Stephensonstraat 8      06.45 uur
Emmen Hampshire Hotel, busparkeerplaats Kerkhoflan (thv tankstation)       07.15 uur
Klazienaveen Praxis aan de Mizar 07.30 uur
De kosten voor deze vierdaagse reis naar Berlijn bedragen € 199,00 per persoon.
(De toeslag voor een éénpersoons kamer bedraagt € 65,00)

 

Bij de reissom is inbegrepen:

  • Vervoer per Lanting Reizen luxe touringcar
  • Drie hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Stadstour Berlijn van 3 uur o.l.v. een deskundige gids
  • Rondrit Potsdam van 3 uur o.l.v. een deskundige gids
  • Entree kerstmarkt Gendarmenmarkt

Bij de reissom is niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Entreegelden
  • Diners en lunches ter plaatse

U verblijft op basis van logies en ontbijt in:

Hotel Econtel Berlin ***+
Sömmerringstraße 24-26
D-10589 Berlin